Counting the days: emotii pentru calatoria care ne asteapta

Pe masura ce trec saptamanile, ma cuprind emotiile gandindu-ma la momentul acela. Oare cum o sa fie nasterea? Oare cum o sa fie intalnirea cu micutul nostru? O sa fie usor? O sa fie greu? Pe zi ce trece ma documentez tot mai mult, ca sa fiu sigura ca nu sunt luata pe nepregatite cu mai nimic.

Desigur ca niciodata nu esti destul de pregatit, ca viitor parinte. Mereu apar neprevazute, important e sa fie cat mai putine. Cert e ca nimic nu te pregateste de aparitia in viata ta a unui omulet care, din secunda 2, va avea nevoie de tine, de voi, non-stop. Ma bucur ca bebe m-a lasat sa imi fac antrenamentele si sa imi pastrez stilul de viata pe care l-am avut si pana acum. Ultima luna este putin mai lejera deoarece, burtica este mare si trebuie sa fim pregatiti din toate punctele de vedere, sa il asteptam pe micutul nostru.

Asadar, de la o vreme ma gandesc tot mai mult la nasterea propriu-zisa si la primele momente cu baietelul meu. M-ati tot intrebat unde nasc si cu cine. Eu intotdeauna am mers pe feeling/energii pozitive, asa ca am ramas lipita de medicul la care am fost si la primul control, Dr Carmen Constantinescu de la Regina Maria. Mi-a inspirat incredere si siguranta. I-am adresat intrebari de fiecare data cand am fost nesigura pe ceva, sau am avut anumite simptome, iar raspunsurile au fost prompte si foarte clare. Ii multumesc pentru asta.

Este important sa fii un parinte informat si documentat, pentru ca, doar asa poti sa iei decizii in cunostinta de cauza. Asa va sfatuiesc si pe voi.

Revin, asadar, la medic si la intrebarile pe care i le-am pus. Pe masura ce vizitele s-au concretizat prin o gramada de raspunsuri (unele mi le-am si notat pe telefon sa nu uit), am aflat si mai multe lucruri despre maternitate. Pentru ca este important sa stii care sunt conditiile in care urmeaza sa nasti, cum se vor intampla lucrurile (logistic vorbind :)) si care sunt conditiile de siguranta, ca sa stii ca tu si bebe veti iesi cat mai nesifonati din toata povestea asta.

In primul rand, pentru mine a fost important sa stiu daca mediul este unul sigur, prietenos si confortabil, daca exista un grad ridicat de protectie si siguranta impotriva infectiilor, daca exista standarde de calitate internationale etc. Daca lucrurile astea exista inseamna ca pot fi sigura ca eu si bebe vom fi pe maini bune. Pentru mine acest loc a fost sa fie Regina Maria. Ca sa nu mai zic, ca este si la 5 minute de casa, ceea ce ma bucura si mai tare.

Dar ce mi se pare cel mai important este ca in Spitalul Baneasa exista o echipa de medici cu multa experienta in medicina materno-fetala, care efectueaza interventii fetale de mare complexitate (am ramas uimita cand am aflat ca o serie de malformatii congenitale complexe pot fi tratate chiar inainte de nastere, chiar in uterul mamei). Chiar si in cazul sarcinilor care decurg normal, alegerea unei maternitati care sa iti ofere toate aceste lucruri este de fapt o plasa de siguranta pentru mama si copil pentru ca, orice s-ar intampla, exista o echipa supraspecializata de medici care poate interveni oricand in cazul unor complicatii.

Dincolo de toate lucrurile astea mai este un aspect care a contat mult pentru mine, anume recoltarea si stocarea de celule stem in acelasi loc unde aleg sa nasc. Atunci cand ai parte de servicii integrate, te simti mult mai sigur pe tine, stii cui sa te adresezi si comunicarea este mult mai usoara. Si da, este un subiect intens dezbatut in ultimii ani, cu argumente pro si contra din partea parintilor. Noi am citit mult pe acest subiect si am tinut neaparat sa vad exact ce se intampla intr-o banca de celule stem, cum se intampla lucrurile, cum are loc stocarea.

Asadar, am avut ocazia sa fac un tur al Bancii Centrale de Celule Stem Regina Maria. Mi s-a parut de domeniul SF modul in care se realizeaza stocarea, conditiile, camera sterila…tot. Cu ocazia asta am aflat ca aceasta banca este prima din Romania care a devenit membra a Cord Blood Association, asociatie internationala profesionala de banci de celule stem publice si private care si-a propus sa salveze vieti, sa imbunatateasca starea de sanatate a oamenilor.

Din toate informatiile pe care le-am rasfoit cu mare mare atentie, am aflat ca este singura banca ce garanteaza procesarea si stocarea in maximum 48 h de la nastere (in medie dureaza chiar mai putin, cam 24 h), aproape 94% din unitatile stocate in banca sunt viabile, la nastere, sangele mamei si sangele ombilical sunt testate complet, la standardele internationale. Sper sa nu fie niciodata nevoie de aceste celule, dar am luat decizia asta pentru ca in cazul in care unul dintre membrii familiei este diagnosticat cu o boala grava, vom avea mai multe sanse pentru familie, in cazul unui transplant.

Am inteles ca sangele cordonului ombilical va fi recoltat la nastere dupa taierea cordonului ombilical si partea buna este ca recoltarea este nedureroasa si lipsita de riscuri pentru mine si baietelul meu.

Cam atat deocamdata. Ne auzim curand, cu o noua postare, noi informatii si impartasiri din experienta mea.

Intre timp, ne pastram tonusul, si facem alegeri sanatoase

AB

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Vrei să te antrenezi cu mine?

Te ajut să îți creezi un stil de viață activ și sănătos. Află mai multe despre programele mele.
Alege programul de nutriție și de fitness care ți se potrivește.
Programe AB

Social Media

Cele mai populare

Alte articole

Cum-imi-gasesc-motivatia-pentru-o-viata-activa
Cum îmi găsesc motivația pentru o viața activă
Știu ca provocarea cea mai mare pentru multi dintre...
Citește...
Binecuvântarea de a fi mama, pentru a doua oară
Binecuvântarea de a fi mama, pentru a doua oară
Și iată că trecuse și due-date-ul, cu toate că ne așteptam...
Citește...
Bebe 2 - Trimestrul 3 de sarcină
Bebe 2 - Trimestrul 3 de sarcină
Wow. Iată-mă la finalul acestei aventuri. Aș zice că...
Citește...
Bebe 2 - Trimestrul 2 de sarcină4
Bebe 2 - Trimestrul 2 de sarcină
Trimestrul 2 de sarcină, s-a sincronizat cu perioada...
Citește...