Cum a fost diversificarea?

Auzeam foarte multe mămici cum că sunt tare emoționate înainte de ziua cea mare: ziua în care cel mic începe diversificarea.

La mine n-a fost cu emoții: până în clipa în care i-am dus lingurița la gură laughing. Abia așteptam să văd cum reacționează și cum primește alimentele. Mă bucur că l-am putut alăpta exclusiv, și o fac în continuare, însă introducerea meselor treptat mi-a dat mai degrabă un sentiment de ușurare și siguranță.  

După cum bine știți, mi-am reluat activitățile treptat, la numai o lună de la naștere.

Din acest motiv, momentul în care ieșeam din casă era pentru mine ca o bombă cu ceas. Mă întrebam mereu dacă se descurcă Dragoș (el e cel care a stat în proporție de 95 % cu Rareș cât eram plecată la muncă) și bunicii, ocazional. Rezerve de lapte nu am mai avut de la sfârșitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie. Deci tot programul meu s-a desfășurat în jurul orelor lui de masă. 

Indiferent câte am citit, văzut sau mi s-au spus, mereu am acționat așa cum am crezut eu că e cel mai bine pentru mine și familia mea. Și acum, în calitate de mamă, fac la fel. Cu o bunică pediatru și cealaltă bunică un fel de bonă de nepoți + câțiva bebeluși de care a mai avut grijă în trecut + că ne-a crescut singură pe toți trei (eu și frații mei), am luat mereu în considerare sfaturile primite de la ele. 

Dar decizia finală a fost la mine. Eu îl simt pe Rareș cel mai bine și văd ce are nevoie și parcă el îmi dă semne despre cum să procedez.

Când Rareș a făcut 6 luni am început și diversificarea.

Un start soft în care am introdus ușor câte o masă. Morcovul a “spart gheața” iar reacția lui la prima linguriță a fost de parcă i-aș fi dat lămâie  laughing. În prima zi nu a prea mâncat, a doua zi a mers ceva mai bine și tot așa. Am continuat apoi cu păstârnac, dovlecel, broccoli, etc. Mai târziu cartof dulce, dovleac, conopidă, spanac.

I-am dat la început legumele separat și împărțite pe mai multe zile. La noi nici o zi nu era la fel, așă că nu va pot spune exact câte mese de lapte aveam. Știu că am introdus legumele la masa de prânz, în intervalul 13:00 -15:00.

Acum îi prepar tot felul de combinații și descopăr ce îi place și ce nu. Trebuie să recunosc că eram în culmea fericirii când vedeam că mănâncă tot. Într-o viitoare postare am să împărtășesc cu voi câteva din rețetele noastre preferate. 

Îi facem mâncare proaspătă în fiecare zi. Folosim blenderul de la Philips Avent 4 în 1 care lui Dragoș îi place foarte mult. Când prepară el masa pentru Rares îmi zice: vezi că și eu știu să gătesc :)).

Este foarte ușor de folosit. Cureți legumele, le tai bucățele, le pui în blender, setezi timpul potrivit de preparare, după care întorci recipientul și apeși pe butonul din mijloc pentru a face piureul. 

Faptul că legumele se fierb la aburi face masa mult mai nutritivă, iar timpul petrecut în bucătărie este de numai 20 de minute.

La sfârșitul lui martie am fost plecați la munte iar acest aparat nu a lipsit din bagaj. Aveam nevoie doar de o priză și de legume, evident, ca masa lui Rareș să fie una sănătoasă și proaspătă.  

După câteva săptămâni am introdus și fructele. 

Rareș încă se trezeste noaptea și îl pun la sân pe la 3:00 a.m., apoi mai mănâncă pe la 7:00 a.m. lapte ( alăptat), iar în jur de 10:00 – 11:00 primește un fruct. 

Primul fruct a fost mărul, pe care i l-am preparat tot la steamer. Și i-a plăcut maxim. Fructele introduse până acum: măr, banană și zeamă de portocale.  

Încerc să îi dau produse românești, care nu au fost transportate prea mult. 

La voi cum a fost diversificarea? 

Ce masă preferată are prichindelul vostru? 

AB

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Vrei să te antrenezi cu mine?

Te ajut să îți creezi un stil de viață activ și sănătos. Află mai multe despre programele mele.
Alege programul de nutriție și de fitness care ți se potrivește.
Programe AB

Social Media

Cele mai populare

Alte articole

Cum-imi-gasesc-motivatia-pentru-o-viata-activa
Cum îmi găsesc motivația pentru o viața activă
Știu ca provocarea cea mai mare pentru multi dintre...
Citește...
Binecuvântarea de a fi mama, pentru a doua oară
Binecuvântarea de a fi mama, pentru a doua oară
Și iată că trecuse și due-date-ul, cu toate că ne așteptam...
Citește...
Bebe 2 - Trimestrul 3 de sarcină
Bebe 2 - Trimestrul 3 de sarcină
Wow. Iată-mă la finalul acestei aventuri. Aș zice că...
Citește...
Bebe 2 - Trimestrul 2 de sarcină4
Bebe 2 - Trimestrul 2 de sarcină
Trimestrul 2 de sarcină, s-a sincronizat cu perioada...
Citește...