Trimestrul 3 de sarcina.

Mai avem atat de puțin și îl vom cunoaște pe băiețelul nostru innocent O binecuvântare! 

In alte doua postări de pe blog, găsiți date despre trimestrul 1 și 2. Acum va voi face un rezumat despre experiența mea, ultimul trimestru de sarcina și concluzii finale, acum înainte de naștere. 

Așa ca, pregătește-ti câteva minute, ca sa citești tot 🙂 

Sa începem cu subiectul meu preferat:

Sport

Am rămas la fel de activă cu toate clasele și proiectele mele, pana in săptămâna 30:  adică 3-4 clase pe zi.

Apoi am mai redus din clase, lăsându-mi doar una pe zi (pana in săptămâna 34 de sarcina). Traficul, statul in mașina, agitația din jur mi se părea mai epuizanta decât clasele in sine, așa ca am decis sa îmi acord mai mult timp. Și bine am făcut. Caci și-așa am trecut și printr-o renovare/mutare, in cășuța noua (cei care ati trecut prin asta, știți cum e cu muncitorii, praf, haos, etc). 

In prezent fac exerciții adaptate + stretching.

Am călătorit, am proiecte pe care le prestez in continuare + programele online și personalizate de care ma ocup. Destul de activa in continuare, as putea zice 🙂 

In prezent, mai fac 30 de minute de mișcare, zilnic, depinde de starea mea. Fie in casa, exerciții la saltea, sau in sala unde “ma joc” cu 2 gantere la exerciții pentru partea superioară, brațe. Teoretic mai avem 2 săptămâni pana ne întâlnim cu bebe, practic, când vrea el :), mai devreme sau mai târziu 🙂 

Programul „Healthy & strong pregnancy”

Mi-au zis/scris multe persoane, sa scot o carte despre toată aceasta etapa/experiența a mea, și ma bucur ca exista interes, dar nu știu dacă am sa reușesc, cu toate ca mi-am scris toate trăirile, și mi-as dori sa reusesc. Mai vedem. Insa am rămas in zona in care ma descurc cel mai bine: Fitness & Health. 

Programul online,  pe care îl pregătesc pentru viitoarele mămici, și mai apoi revenirea după sarcina, va fi unul foarte variat și de folos celor ce își doresc o sarcina și o viața echilibrata, din toate punctele de vedere. Știu ca fiecare sarcina e diferită. Știți prea bine ca mie imi place sa fiu un antrenor documentat și pregătit, însă la fel de mult pun accent și pe experiența. De aceea, acum pot sa mă exprim mult mai bine când vine vorba de un astfel de program.

Eu am avut o abordare foarte echilibrata și m-am bucurat de aceasta perioada, dar am îmbrățișat și stilul de viața sănătos și activ pe care îl aveam și înainte, de aceea nici kilogramele nu au venit mai multe decât trebuia, nivelul de încredere și respect de sine a rămas același. 

Lucrez și la site, și o aplicație, așa ca stai aproape.

Simptome

In săptămâna 28-33 m-am confruntat cu insomnii. Mămici? Ati experimentat asta in trimestrul 3? Adormeam foarte greu, ma trezeam foarte devreme. La început era disconfortul creat de drumurile la baie și dificultatea de a ma întoarce de pe o parte pe alta, acum ca burtica este și mai mare. Treaba asta cu toaleta, recunosc ca o am încă din prima luna de sarcina, deci cumva as putea zice ca mi-am făcut antrenamentul pentru somnul pe reprize, pentru când vine bebe.

In săptămâna 28-30 am început sa simt dureri de solduri și osul pubian ma deranja tare (abia mergeam cry) Am făcut exercițiile kegel și am început sa ma simt mai bine. De asemenea, cele pentru respirație și întărirea abdomenului. 

Corpul se pregătește pentru naștere, așa ca experimentam tot felul de reacții. 

In rest sunt ok. Durerile de spate, culmea, nu au mai fost așa mari și dese, ca și in trimestru 1 spre 2. Am făcut masaj cât am putut de des și am avut grija sa ma hidratez mereu suficient, de-aceea și pielea mea arată bine, zic eu. 🙂 

Asta a fost perioada cu cele mai multe sfaturi și indicații, dar eu am încercat sa stau departe de cele ce nu îmi făceau bine, sau pur și simplu nu mi se potriveau. 

Frazele precum “o sa explodezi” in ultima luna, o sa pui “x”, o sa fii așa, sau invers, le-am lăsat deoparte. Sunt predispusă la îngrășare, dar stiam ca dacă ma va preocupa in continuare calitatea alimentației și a stilului de viața, va fi bine. Și așa e! 🙂 

Alimentație

A fost un regim echilibrat și adaptat cerințelor și nevoilor mele.
Multe mămici m-au întrebat câte kg am acumulat. Ieri m-am urcat pe cântar și îmi arăta 10 kg (am 38 săptamani și 5 zile în prezent).

Am mâncat foarte sănătos, pentru ca așa ma simteam bine și asta îmi cerea organismul, dar să știți că am mâncat și pizza, înghețată sau tort de ziua mea (20 Iulie) :)) , în cantități permise, “once in a while”.

Ce vreau sa zic e că, asta numesc eu echilibru. Postez in timp real pe insta story.

Vitamine pentru perioada sarcinii

Tot ce am făcut in aceasta sarcina a fost cu acordul doctorului. 
După consultul in care s-a confirmat sarcina, d-na doctor m-a întrebat ce medicamente iau in prezent. Răspunsul meu a fost: acid folic. Mi s-a zis sa continui cu ele, și că orice alt medicament din timpul sarcinii va fi doar cu recomandarea dânsei. Stilul de viață pe care îl avem în timpul sarcinii influențează starea de sănătate a bebelușului, așa că eu am încercat sa fiu cât mai atentă cu tot ceea ce consum și adaug în alimentație.

Intrucât cerințele de folat sunt crescute la începutul sarcinii, aportul de folat recomandat pentru aceasta perioada, de 400 μg, nu poate fi asigurat exclusiv din dietă. Aflând acest lucru, eu mi-am completat dieta zilnică cu Femibion Sarcină Sănătoasă 1, care conține folați (Metafolin® – forma biologică activă a acidului folic, direct utilizabilă de către organism și acid folic), complex de vitamine B, vitamina C şi E, Iod.

Și acesta a fost singurul supliment pentru trimestrul 1 de sarcină.
Așadar, alături de o alimentație corectă și un stil de viață echilibrat, fiecare viitoare mama trebuie să ia în considerare și acidul folic și celelalte minerale, care pot fi găsite în concentrație mai mare în suplimentele prenatale.

În trimestrele 2 și 3, am continuat cu Femibion Sarcină Sănătoasă 2 – combinația optimă de nutrienți este recomandată din a 13-a săptămână de sarcină până la încheierea alăptării, pentru a asigura aportul optim de DHA (Omega 3) si pentru mentinerea nivelului de folați. 

Pentru că vorbim despre un supliment esențial în această perioadă, a unei femei, vă las și un link cu mai multe informații, despre recomandarea mea: http://www.femibion.ro.

Fiindcă începusem sa am tot mai multe episoade noaptea, când mi se blocau efectiv gambele (cârcei) după săptămâna 34 mi s-a prescris să iau magneziu, iar din săptămâna 35 d-na doctor mi-a prescris și fier. 

Curs ABC-ul părinților 

Nu știu dacă ești vreodată pregătit îndeajuns pentru etape noi, chiar dacă ti le dorești din toată inima. Noi, eu și soțul meu, am făcut cursul ABC-ul părinților, la Regina Maria. Acest curs a fost împărțit in 3 etape: Sarcina și nașterea; Alăptarea; Puericultura. A fost un curs folositor, unde am primit informații esențiale pentru noua noastră aventura in 3.

Aceste cursuri m-au făcut sa realizez, ca nu mai e mult, ca se apropie momentul. As minți dacă as spune ca in continuare nu îmi e frica.. parca ma cuprinde așa un val de emoție, entuziasm, combinat cu frica fata de momentul nașterii. Dar un lucru e sigur. Abia aștept sa îl cunosc, sa vina in viața noastră, și sa ii oferim toată dragostea.

Îl iubesc de nu mai pot. Abia aștept sa îl strâng in brațe. 

Închei asa cum v-am obișnuit:

Trăiește activ și sănătos, 
AB

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Vrei să te antrenezi cu mine?

Te ajut să îți creezi un stil de viață activ și sănătos. Află mai multe despre programele mele.
Alege programul de nutriție și de fitness care ți se potrivește.
Programe AB

Social Media

Cele mai populare

Alte articole

Cum-imi-gasesc-motivatia-pentru-o-viata-activa
Cum îmi găsesc motivația pentru o viața activă
Știu ca provocarea cea mai mare pentru multi dintre...
Citește...
Binecuvântarea de a fi mama, pentru a doua oară
Binecuvântarea de a fi mama, pentru a doua oară
Și iată că trecuse și due-date-ul, cu toate că ne așteptam...
Citește...
Bebe 2 - Trimestrul 3 de sarcină
Bebe 2 - Trimestrul 3 de sarcină
Wow. Iată-mă la finalul acestei aventuri. Aș zice că...
Citește...
Bebe 2 - Trimestrul 2 de sarcină4
Bebe 2 - Trimestrul 2 de sarcină
Trimestrul 2 de sarcină, s-a sincronizat cu perioada...
Citește...